سرطان سینه در چه کسانی بروز می کند
سرطان سینه در چه کسانی بروز می کند
سرطان سینه در چه کسانی بروز می کند ؟ چه کسانی کاندید مبتلا به سرطان سینه هستند؟ آیا سرطان سینه یک بیماری ارثی است؟ روش از بین بردن سرطان سینه چیست؟ چه مسائلی زمینه ساز ایجاد سرطان سینه در بانوان است؟
تمامی این مباحثی که در بالا مطرح شد سوالاتی است که برای تمامی بانوان نگرانی به وجود آورده است و ما می خواهیم تا حدودی در این مقاله این سوالات را برطرف کنیم در این مقاله همراه ما باشید.
سرطان سینه چیست؟
سرطان سینه همانطور که از اسمش پیداست یک توده ی ایجاد شده در سینه است. این سرطان یک توده خوش خیم و یا بدخیم می باشد. اولین نکته ای که باید در این زمینه بیان کنیم این است که این بیماری و توده سرطانی محدود به یک قشر خاص از بانوان نمی باشد یعنی محدود به خانم های متاهل نیست و خانم های مجرد هم ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. متاسفانه در سال های اخیر با افزایش رشد سرطان پستان در خانم ها موا جه شده ایم. این سرطان همانطور که در قبل بیان شده است هیچ استثنایی برای افراد قائل نخواهد بود. چه خانم هایی که مجرد و چه متاهل، چه خانم هایی در دوران شیر دهی باشند و چه در این دوران نباشند، خانم های باردار یا خانم هایی که دارای سقط جنین هستند ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.
- سابقه شیر دهی
- سابقه زایمان
- سابقه سقط جنین
- نداشتن هیچکدوم از این موارد
در واقع تمامی مواردی که نام برده شد نمیتواند دلایلی باشد که مانع ابتلا خانم به سرطان سینه شود.
سرطان سینه یک بیماری وراثتی
سرطان سینه در چه کسانی بروز می کند ؟
نکته ایی که باید در این قسمت از مقاله بیان کنیم این است که در جامعه امروز بیشتر خانم ها تصور میکنند که سرطان سینه کاملا یک بیماری وراثتی است. یعنی اگر مادر یا مادرربزرگ یا دیگر افراد یک خانواده به این غده سرطانی مبتلا باشند افراد دیگر هم در نسل های بعدی خطر ابتلا به این بیماری را دارند. در صورتی که یکی از دلایل ابتلا به سرطان سینه ریشه خانوادگی است و درصدی را این دلیل به خود اختصاص می دهد اما دلایل دیگری را هم دارد .
در واقع حتی ممکن است که ریشه خانوادگی هم در افراد وجود نداشته باشد اما فرد مراجعه کننده به پزشک مبتلا به این بیماری شده باشد. در نتیجه وراثت درصدی از علت این بیماری را به خود اختصاص داده است.
تشخیص سرطان سینه
تنها راه تشخیص سرطان به موقع سینه، معاینه ماهیانه سینه توسط خود خانم ها است. بعد از انجام مراحل معاینه در صورت یافتن یک نکته که مشکوک بوده و از حالت طبیعی خارج می باشد. باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و مورد معاینات پیشرفته قرار بگیرید.
معاینات ماهانه سینه در خانه
معاینه پستان در خانه باید از سن بیست سالگی در دختران مجرد یا متاهل شروع شود. زیرا در این سن هر خانم با الگو پستان خود آشنا خواهد شد. اگر این معاینات به صورت دوره ایی و منظم در منزل توسط خانم انجام شود. این خانم خیلی سریعتر از یک پزشک به عوامل غیر طبیعی در پستان خود آگاه خواهد شد.
معاینه باید در یک روز معین در دوره عادت ماهیانه انجام شود. بهترین زمان بین دو تا سه روز بعد از اتمام عادت ماهیانه است. یک سری از خانم ها دارای عادت ماهیانه نخواهند بود که ممکن است به دلیل مصرف دارو های خاص باشد یا بارداری یا یائسگی یا هر دلیل دیگر. این افراد باید یک یا دوروز مشخص در ماه را به این عمکرد بپردازند به طور مثال روز اول یا دوم ماه شمسی
معاینه پستان به چه صورت است؟
معاینه سینه در منزل دارای دو مرحله است.
الف_ مرحله اول: دیدن
خانم در مقابل یک آینه قرار خواهد گرفت. در چهار وضعیت به سینه های خود نگاه خواهد کرد.
- دست ها به سمت بالا
- دست ها به کمر زده و در حال ایجاد فشار به همان نواحی
- دستان به سمت پایین در دو طرف
- به صورت خم به جلو و ستان به صورت آویزان
- در این مراحل باید به قرینه بودن پستان ها باید دقت کند.
- به قرینه بودن نوک پستان ها باید دقت کند.
- به وجود قرمز بودن ناحیه ایی باید دقت کند.
- به پوست پوست شدن باید دقت نماید
- به وجود توده غیر طبیعی یا برامدگی غیر طبیعی باید دقت کند.
- به این نکته که آیا در نوک پستان ضایعه خاصی وجود دارد یا خیر
مرحله اول
مرحله دوم
مرحله سوم
ب_ مرحله دوم : لمس کردن
در این مرحله باید با چهار انگشت خود (بند اول تا بند دوم که حساس ترین نواحی در انگشت به حساب می آید) سینه را مورد معاینه قرار داد. با یک میزان فشار متوسط، خانم به صورت خوابیده و درحالی که یک دست در زیر سر خود قرار دارد. با دست دیگر شروع میکند به معاینه خود. طرف مقابل هم به همین صورت مورد معاینه قرار خواهد گرفت.
مرحله اول
مرحله دوم
مرحله سوم
مرحله چهارم
سرطان سینه در مردان
اگرچه سرطان سینه در زنان بسیار بیشتر از مردان شایع است اما سرطان سینه یک بیماری منحصرا زنانه نیست. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که سالانه در حدود 2000 مورد سرطان سینه در مردان شناسایی میشود. متاسفانه عدم توجه مردان به علایم این سرطان موجب شده که مردانی که سرطان در آنها تشخیص داده میشود در شرایط وخیم بیماری قرار داشته باشند. احتمال بروز سرطان سینه در مردان کمتر از 35 سال بسیار کم است و این احتمال با افزایش سن بالا رفته و بیشتر موارد سرطان سینه مردان در سنین 60 تا 70 سالگی مشاهده میشود.
امیداوریم با توجه بیشتر زنان و مردان به علایم سرطان سینه و تشخیص زودهنگام این سرطان، شاهد سلامتی همه افراد جامعه باشیم و با رعایت سبک زندگی سالم شاهد کاهش موارد ابتلا به انواع سرطانها باشیم.
آیا استفاده از لباس زیر باعث ایجاد سرطان میشود؟
این ایده که پوشیدن سوتین باعث بروز سرطان سینه میشود بیشتر از 20 سال است که بیان شده و عده ای بر این نظر پافشاری میکنند. اما در هیچ مطالعه و پژوهشی تاکنون رابطه ای بین بستن سوتین و سرطان پستان مشاهده نشده است. برخی افراد تصور میکنند وارد شدن ضربه به سینه باعث ایجاد سرطان در آن خواهد شد که این گفته نیز اساس علمی نداشته و اگر ضربه باعث بروز سرطان شود قطعا اکنون ما در همه جای بدن خود نقاط سرطانی داشتیم.
بروز سرطان پستان بیشتر از اینکه تحت تاثیر حرکات فیزیکی ناحیه پستان باشد. تحت تاثیر سبک زندگی، سلامت بدن، ورود ترکیبات سمی به بدن و ژنتیک فرد است.
به امید روزی که شاهد کاهش وقوع انواع سرطانها به خصوص سرطان سینه باشیم.
———————————————————–
راه های ارتباطی با دکتر الهام پور مطرود
پیج اینستاگرام دکتر الهام پور مطرود
کانال آپارات دکتر الهام پور مطرود
کانال نماشا دکتر الهام پور مطرود
———————————————————–
سلام
خانم دکتر آیا به ابتلا به سر طان سینه با درد همراه است ؟
سلام
بله درد همراه با علائمی مثل تورم ، قرمزی ، تفاوت بین دو پستان ، افزایش اندازه و یا تغییر بین دو پستان، افزایش اندازه و یا تغییر شکل سینه
تغییر ظاهر نوک یک یا دو تا پستان، احساس وجود گره و یا توده درون یا سطح پستان
سلام و روز بخیر
خانم دکتر آیا کیست سینه هم موارد ابتلا به سرطان سینه حساب میشه ؟