اندومتریوزچیست

اندومتریوزچیست
اندومتریوزچیست

اندومتریوزچیست

اندومتریوز چیست؟

در این مقاله قصد داریم در رابطه با اندومتریوز صحبت کنیم. اندومتریوز چیست؟ راه های درمان اندومتریوز در بانوان به چه صورت است؟ آیا این بیماری تبدیل به سرطان خواهد شد یا خیر؟ علائم این بیماری در بانوان به چه صورت است؟ علت به وجود آمدن این بیماری چیست؟

بیماری اندومتریوز چیست؟

این بیماری به معنای رشد اندومتر (بافت داخلی رحم) در خارج از رحم است. معمولا این بیماری درداخل لگن، روی سطح تخمدان ها و داخل تخمدان ها ، فضای بین رحم و روده بزرگ ، فضای بین رحم وسیستم ادراری (مثانه) ممکن است به وجود بیاید.

بیماری اندومتریوز بیماری بدخیمی به حساب نمی آید یعنی بیماری اندومتریوز نمیتواند مبدل شود به سرطان. اما اگر فردی دچار کیست اندومتریوما در طول زندگی خود شود در کمتر از یک درصد موارد ممکن است این بیماری تبدیل شود به غده بدخیم. به صورت کلی اندومتریوز یک بیماری پیش زمینه ایی برای بدخیم کردن شرایط بیمار نیست.

آیا بیماری آندومتر با بیماری آندومتریوز یکی است؟

در جواب به این سوال باید بیان کنیم خیر این دو بیماری با یکدیگر یکسان نیست. برخی از مراجعه کنندگان به پزشک بیان میکنند که اندومتر آنها نازک است یا ضخیم است یا برای انتقال جنین به مشکل برخورده اند یا موارد دیگر.لازم به ذکر است که این موارد اصلا هیچ ارتباطی با بیماری اندومتریوز ندارد.

آیا با عکس رنگی میتوان بیماری آندومتریوز را تایید کرد یا رد کرد؟

در پاسخ به این سوال باید بیان کنیم خیر. عکس رنگی رحم در نهایت توانایی این را دارد تا التهاب لوله ها، چسبندگی ها و تجمع مایع داخل رحم تشخیص دهد. تمامی این بیماری یک سری علائم غیر مستقیم از بیماری اندومتریوز است و تشخیص بیماری اندومتریوز در همه ی کشورها  با روش لاپاراسکوپی انجام خواهد شد. لازم به ذکر است ام آر آی هم میتواند یک نقشه مشخص از آندومتریوز برای پزشکان مطرح کند.

مطالعه بیشتر  سندرم تخمدان پلی کیستیک

در سونوگرافی معمولی، سی تی اسکن معمولی و ام آر آی معمولی که به دلایل مختلف انجام شده است نمیتوان بیماری اندومتریوز را رد کرد و یا تایید کرد. تایید و رد این بیماری تنها با روش لاپاراسکوپی قابل انجام است. با این روش است که وسعت بیماری تشخیص داده می شود.

اندومتریوزچیست

اندومتریوزچیست

آیا بیماری اندومتریوز دارای علائم است یا خیر؟

جواب به این سوال منفی است. در واقع تحمل درد افراد با یکدیگر متفاوت است و لزومی ندارد که حتما اندومتریوز همراه با درد باشد. در واقع این مسئله به صورت بالعکس هم در برخی از افراد عمل میکند. در واقع هر چه اندومتریوز در مراحل پیشرفته تر باشد کاشته ها و درگیری هایی که این بیماری در فرد ایجاد خواهد کرد غیر فعال تر خواهد بود. بیماری اندومتریوز  در حالت غیر فعال ممکن است دارای درد کمتری نسبت به افرادی که مبتلا به اندومتریوز در مراحل اولیه اند باشد. در نتیجه داشتن یا نداشتن درد در زمان عادت ماهیانه بانوان و چه در زمان نزدیکی به معنی تایید یا رد اندومتریوز نیست.

آیا اندومتریوز با رژیم غذایی قابل درمان است؟

تغییر در لایف استایل و نحوه زندگی خیلی در این زمینه کمک کننده است.  داشتن یک فعالیت ورزشی مرتب همانند شنا،  پیاده روی به صورت تند و یوگا بسیار در پیشگیری این بیماری موثر بوده و حتی  ممکن است رشد مجددا این بیماری را بعد از عمل متوقف یا کند کرد.

همچنین این بیماری دارای یک سری رژیم های غذایی است. در مورد افرادی که در حال حاضر با بیماری اندومتریوز دسته و پنجه نرم میکنند و یا درمان کرده اند یا قصد اقدام برای درمان این بیماری را دارند میتوانند  موارد زیرا در رژیم غذایی خود رعایت کنند.

  1. غذاهایی مصرف کنند که دارای امگا 3 است
  2. گوشت قرمز مصرف نشود
  3. غذاهایی که دارای چربی ترانس هستند مصرف نشود
  4. مقادیر زیادی سبزیجات را در رژیم غذایی خود جای دهند
  5. میوه جات مصرف کنند
  6. حبوبات مصرف کنند
  7. کافئین و الکل را مصرف نکنند
  8. گوشت های فررآوری شده همانند سوسیس و کالباس مصرف نشود
  9. شکر های سفید و محصولاتی که دارای شکر سفید است از برنامه غذایی حذف شود.
  10. و…
مطالعه بیشتر  آیا در رحم کیست ایجاد می شود؟

رژم غذایی که قابل دسترس تمامی بانوان میتواند قرار بگیرد توسط پزشکان مورد تایید پزشکان بوده رژیم غذایی مدیترانه ایی  است.

البته ذکر این نکته الزامی است که رژیم غذایی و تغییرلایف استایل، ورزش کردن و طب سنتی نمیتوانند بیماری اندومتریوز را به طور کامل ریشه کن کند. تنها میتوانند از پیشرفت این بیماری تا حدودی جیلوگیری کنند.

برای دریافت کامل اطلاعات در زمینه بیماری اندومتریوز شما میتوانید بر روی لینک مشخص شده کلیک کرده و فیلم کامل خانم دکتر الهام پور مطرود را در این زمینه تماشا بفرمایید.

———————————————————–

راه های ارتباطی با دکتر الهام پور مطرود

پیج اینستاگرام دکتر الهام پور مطرود

کانال آپارات دکتر الهام پور مطرود

کانال نماشا دکتر الهام پور مطرود

———————————————————-

5 replies
    • دیجیتال مارکتینگ پیرایه says:

      سلام 60 در صد احتمال داره که با وجود بیماری آندومتریوز ناباروری شد زیرا باعث بسته شدن لوله های رحمی یا آسیب به آن شود.

      پاسخ
  1. دخی ارمی says:

    سلام من ۱۲ سالمه امکان و تقریبا یه سال میشه که پریود می شم امکان داره منم اندومتریوز داشته باشم؟؟؟
    لطفاً جواب بدین خواهش میکنم 🙏🏻

    پاسخ

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.